Суспільство

Лікар розповів, який попкорн краще вживати, щоб не захворіти

Попкорн, баранці або повітряна кукурудза стали популярними в Україні під час масово-розважальних заходів. До того ж, це ідеальна їжа під час перегляду кінострічок.

Попкорн – це смаколик, що готується за допомогою теплового оброблення зерен кукурудзи певного сорту. Кожне зерно містить рідкий крохмаль. Під час нагрівання до 170-200 градусів він вибухає.

Згідно з статистикою найпопулярнішого в Чернігові кінотеатру Multiplex, лише за вихідні чернігівці з’їдають під час кіносеансів понад 1000 порцій попкорну. Найчастіше купують із сирним смаком і запивають смачні баранці пепсі.

Любителі повітряної кукурудзи стверджують, що від неї організму лише користь. Адже зерна кукурудзи дуже багаті білками, вуглеводами, клітковиною, вітамінами групи В, мікроелементами (зокрема, такими важливими, як, наприклад, калій). Крім того, кукурудза – низькокалорійний продукт. Однак попкорн корисний лише тоді, якщо їсти його без домішок, барвника і підсилювачів смаку – цукру, карамелі, сиру чи бекону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фільмі “Донбас” показали, як мера Ніжина облили багнюкою

-Солоний попкорн викликає спрагу, затримує воду в організмі та порушує водний баланс, – розповідає сімейний лікар Чернігівської міської лікарні №4 Михайло Домший.Наприклад, попкорн із олією містить багато жиру, і, відповідно, калорій. До того ж, олія, що застосовується для смаження попкорну, може виділяти токсичні речовини, які здатні уражати легені і навіть можуть стати причиною раку. Те саме можу і сказати про попкорн із цукром – він теж дуже калорійний. Часто поживність великої порції може доходити до 1000 калорій. Попкорн із різними смаковими добавками може спровокувати гастрит.

Лікар наголошує, що людям із проблемами шлунково-кишкового тракту вживати приправлену повітряну кукурудзу категорично заборонено. А от звичайний попкорн без домішок, можливо, навіть приготований у домашніх умовах, корисний для здоров’я.

Ще статті по темі

Back to top button