Суспільство

Ліси займають майже чверть території Чернігівщини

Для Чернігівщини ліси є одним з найбільших та найцінніших багатств краю.

Площа земель лісового фонду області є третьою за величиною і складає 740 тис. га, або 7% загальнодержавного лісового фонду та 23% території області, повідомляє Головне управління статистики в Чернігівській області.

У якості мисливських угідь використовується 85% земельного фонду області. Мисливський фонд області налічував 7 видів копитних тварин, 15 видів хутрових звірів та 21 вид птахів. Окремі мешканці мисливських угідь (видри, тхори чорні, рисі) занесені до Червоної книги України.

У лісовому господарстві та лісозаготівлях працювало 4,5 тис. штатних працівників, або 2,3% від загальної кількості в області.

У 2016 р. лісогосподарськими підприємствами області заготовлено 1728 тис. куб. м ліквідної деревини, що на 10% більше, ніж у попередньому році. Площа рубок головного користування становила 3,4 тис. га, що на 3,5% більше, ніж рік тому.

З метою забезпечення відтворення вилучених запасів деревини, підвищення продуктивності лісів, запобігання ерозійним процесам протягом року на 5 тис. га земель лісового фонду було проведено відтворення лісів, що на рівні попереднього року.

У результаті проведення заходів та впливу природних факторів на площі 18 тис. га було ліквідовано осередки шкідників і хвороб лісу, що на 4 тис. га більше, ніж рік тому. На кінець 2016 р. залишилося 57 тис. га осередків шкідників і хвороб лісу – це на 19% менше рівня попереднього року.

Джерело: Наше слово

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button