Суспільство

Лісові охоронці й активісти ловлять любителів постріляти в пернатих (Фото)

Весна – пора міграції перелітних птахів. Саме в цей час активізуються браконьєри. Їх не стримує заборона полювання на пернатих у період їхньої міграції та гніздування. Об’єктом незаконного полювання зазвичай є дикі гуси та качки. Аби вберегти пернату дичину від горе-стрілків, лісова охорона, екологи та активісти здійснюють регулярні рейди. Браконьєри зазвичай б’ють птаха в таких місцях, куди не проїхати навіть спеціальним транспортом.

«Питання охорони і відтворення мисливських тварин є одним з пріоритетів у діяльності нашого господарства, – каже директор державного підприємства «Ніжинське лісове господарство» Юрій Болоховець. – Тому організація та здійснення посиленого рейдового патрулювання для охорони державного мисливського фонду є повсякденною діяльністю нашої лісової охорони. Особливо це стосується незаконного добування диких гусей і качок, а також пошкодження місць їх гніздування».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох ненароджених лосенят позбавили життя браконьєри

Величезні розливи, та географічна розкиданість території господарства не дають можливості повною мірою реагувати на всі виклики свідомих громадян, стурбованих канонадою в місцях зупинки пернатих. Саме тому на допомогу лісівникам приходять активісти.

«Під час чергового спільного рейду разом із активістами формації «С14» та адміністрацією регіонального ландшафтного парку «Ніжинський» нам вдалося затримати порушників і врятувати від відстрілу десятки птахів, – розказує міжрайонний мисливствознавець ДП «Ніжинське лісове господарство» Володимир Яковенко. – На двох порушників складено протокол, згідно зі статтею 85, частиною 1 Адміністративного кодексу України та статтею 20, пункту 3 ЗУ «Про мисливське господарство та полювання».

За словами лісового охоронця, крім того, що полювання в цей час заборонене взагалі, підозрювані в браконьєрстві особи здійснювали це у відтворювальній ділянці, що значно ускладнює їхнє становище.

За інформацією ДП «Ніжинське лісове господарство»

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Страна дебилов. В Украине гусь перелётный. У нас не гнездится. Везде на него отстрелки продают. Пополнение бюджета а в Украине тупо запрет. В Турции гуся сетями ловят.

Back to top button