Суспільство

Лялькова колекція добрянця Сергія Коноваленка, що гідна рекорду, поповнюється новими експонатами (Фото)

Про Сергія Коноваленка, кухаря, літератора та підприємця з Добрянки і його лялькове царство ЧЕline розповідав неодноразово. Між тим, нагода згадати про цю цікаву людину знову є. Адже лялькова колекція пана Сергія стає щоразу більшою та цікавішою. Зокрема, нові експонати для свого музею чоловік купує через OLX або отримує в подарунок від різних людей.

І все здавалося б добре, якби не одне «але». Музей пана Сергія ледь вміщує кількість наявних експонатів.

«Колекція росте. Навіть хотів приробити ще одну залу, аби там розміщати експонати. Але був ошелешений, коли дізнався вартість будівельних матеріалів і підрахував витрати на всю цю справу. Сума для мене – непідйомна. Чудово було б, аби відгукнувся хтось із спонсорів, кому, звісно, це цікаво. Бо місця дійсно катастрофічно не вистачає», – у коментарі для ЧЕline зазначив Сергій Коноваленко.

Посилки з дарунками від людей Сергій Коноваленко отримує досить часто.

«Приходять унікальні дореволюційні іграшки, із прес-тирси, такі, що треба заводити ключиком. На підтвердження своїх слів, що я не перекуп, скидаю людям відео, як дітки до мене на екскурсію приходять, милуються ляльками, тощо», – повідомив чоловік.

Пан Сергій щиро вдячний усім дарувальникам за посилки й увагу до нього.

«Наприклад, пані Маша уже п’ятий раз пересилає чи передає через сина іграшки до музею. Минулого тижня вона передала велику колекцію унікальних новорічних масок, що датуються 50-80-ми роками ХХ сторіччя. Також вона подарувала новорічні іграшки, зокрема Діда Мороза, ялиночку.

Торік пані Вікторія, яка живе в Києві, презентувала величезну добірку рушників, вишиванок, вишиту весільну сукню своєї прабабусі, навіть ікони були в посилці – ХІХ-ХХ сторіччя, але вони цінні для цієї людини. Мені це все подарували, бо Київський музей, куди вона хотіла передати свої реліквії, запросив історичну оцінку на кожну річ. А така оцінка коштує від ста доларів за одну річ. Тобто мало того, що людина хотіла зробити подарунок, потрібна ще й експертна оцінка на всі речі.

Спочатку ж Вікторія хотіла віддати мені тільки ляльки, а потім вирішила подарувати ще й свої «скарби».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лялькове царство добрянця Сергія Коноваленка (Фото)

І ось чотири дні тому Вікторія з подругою відпочивала на Голубих озерах і спеціально приїхали подивитися на наш музею. І я розповідаю, що ось подарували цікаві експонати, але ще не встиг розвісити те, що дівчина в посилці прислала. А вона: «Дякую за дівчину». Думаю, чого це вона так? А потім Вікторія каже: «Це моя сукня». Думаю, цікаво. А вона зізналася: «Це я – та сама Віка, яка подарувала всі ці «скарби». Тож зустріч вийшла дуже радісною.

Про ляльки, які вона також подарувала, розповіла цікаву історію. Там насправді дуже хороша добірка ексклюзивних фарфорових ляльок. Її донечки упродовж 15 років збирали цю колекцію», – розповів Сергій Коноваленко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалася Ірина Осташко, фото – Сергій Коноваленко

Ще статті по темі

Back to top button