Суспільство

Майже півтора мільярда гривень податків отримали місцеві бюджети Чернігівщини

У Головному управлінні ДПС в Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-березні 2020 року надійшло близько 1,5 млрд грн від сплати податків і зборів.

Найбільшу частку у загальній сумі сплачених податків (понад 61 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 911 млн грн, з них 182,3 млн грн спрямовано до обласного бюджету, решту – до бюджетів об’єднаних територіальних громад та районів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податок на доходи – лідер у наповненні місцевих бюджетів Чернігівщини

Податку на майно (за земельні ділянки, житлову та нежитлову нерухомість, а також автомобілі преміум-класу) забезпечено ще 227 млн гривень (15,3 відс. доходів бюджетів територіальних громад). Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 226,7 млн гривень (15 відс. загальної суми).

Частина решти податків і зборів становить 8,2 відс. обсягу надходжень: податку на прибуток сплачено 17,8 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 49 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції та пального – 33,3 млн грн, плати за ліцензії на продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 3,9 млн грн, екологічного податку – 5,5 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині витримується позитивна динаміка у наповненні бюджетів усіх рівнів

Четверту частину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (24,9 відс. загальної суми або 369,3 млн грн). Також у значних розмірах сплачено податки представниками галузі сільського господарства (18,8 відс. або 279,5 млн грн), промисловості (15 відс. або 222,5 млн грн).

Від суб’єктів господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, надійшло 115,2 млн грн (7,8 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – 91,9 млн грн (6,2 відс.), галузі лісового господарства – 49,2 млн грн (3,3 відс.), будівництва – 23,7 млн грн (1,6 відсотка).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікацій Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button