Суспільство

Медична допомога від польських друзів прибула до Чернігівщини

До Чернігівської обласної лікарні надійшли двадцять палетів ліків від Агенції медичних резервів (AgencjаRezerwMedycznych), шо є частиною державної установи Агенція стратегічних резервів (AgencjаRezerwStrategicznych).

Ще на початку квітня медична установа звернулася до польських колег, сформувала та передала перелік першочергових, необхідних для лікування препаратів, яких не вистачає. Ідея такого звернення належить бурмістру Дембіци Маріушу Шевчику (MariuszSzewczyk), який двічі відвідував Чернігові та область у складі делегацій Асоціації гмін басейну річки Віслока.

Безпосередньо реалізацією задуму протягом двох місяців займалася пані МарленаШаєр (MarlenaSzajer), яка представляє Всепольську асоціацію податкових консультантів (OgólnopolskaFundacjaDoradcówPodatkowych).

17.06.2022_1_

Транспорт до України організувала фундація Гентес (Gentes) та пані Катерина Цоромінас, а паливо оплатила польська Агенція матеріальних резервів (AgencjąRezerwMatetialowych). Ліки привезли водії-волонтери з Жешува – DariuszŁuka та MiłoszSzubart. Цілу акціюкоординувала фундація Енкора (Encora). На наступному тижні очікується її продовження – до Чернігова має надійти ще вісімнадцять палет ліків.

Ще статті по темі

Back to top button