Суспільство

Мер Корюківки Ратан Ахмедов зробив пропозицію

Корюківчани вже давно зачекалися цієї події, аж ось сьогодні, 1 квітня, на своїй сторінці у Facebook Корюківська міська рада офіційно заявила про боротьбу із снігом.

У дописі, зокрема, йдеться про те, що у зв’язку з різким підвищенням температури та швидким таненням снігу у громаді з’явилася реальна загроза підтоплень, тож відбулось екстрене засідання комісії міської ради з надзвичайних ситуацій.

Сьогодні, 1 квітня, міський голова Ратан Ахмедов підписав Розпорядження «Про негайні заходи попередження повені» і зробив пропозицію, як ліквідувати корюківський сніг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховній Раді відкриється виставка про Корюківську трагедію

Згідно цього розпорядження всі жителі громади зобов’язані призупинити процес танення снігу. Для цього до кінця дня 1 квітня необхідно взяти на зберігання в побутові холодильники сніг в кількості згідно таблиці: 1 кг снігу — для дітей віком до 14 років; 2 кг снігу — для дорослого населення та ще додатково 1 кг для тих, хто отримує субсидію; 10 кг снігу — для тих, хто у грудні жалівся, що нема снігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корюківський феномен: чоловік говорить задом наперед

Сніг зберігати до окремого розпорядження міської ради. Контроль за виконанням розпорядження покладено на комунальні підприємства громади працівники яких з понеділка будуть перевіряти наявність снігу в холодильниках.

Міська рада нагадує, що невиконання розпоряджень тягне за собою накладення штрафу у розмірі до 100 неоподатковуваних мінімумів (1700 грн), а недопуск працівників комунальних підприємств для перевірки наявності снігу в холодильнику карається штрафом в розмірі однієї мінімальної зарплати (3723 грн.).

На цей перщоквітневий жарт у Мережі відреагували багато корисувачів.

Ще статті по темі

Back to top button