Суспільство

За тиждень зафіксовано 23 порушення Правил рибальства

За тиждень із 13 по 20 серпня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 23 порушення Правил рибальства. Так, складено 20 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та два протоколи – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

Крім цього, складено один акт виявлення безхазяйного майна, згідно з яким із водойми вилучено 5 кг риби та 8 од. сіток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівським рибоохоронним патрулем упродовж липня зафіксовано 118 порушень Правил рибальства

«Всього у порушників вилучено 27 кг незаконно добутих водних біоресурсів і 27 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 230 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, становили 12 537 грн», — зазначив начальник Чернігівського рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Для прикладу, 14 серпня на р. Десна, біля с. Дегтярівка Новгород-Сіверського району Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито місцевого жителя, який за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив 3 кг риби: плоскирка – 12 екз., по 2 екз. ляща і плітки та по 1 екз. синця і в’язя. Збитки, завдані рибному господарству України, обчислюються в 1 139 грн.

Того саме дня на р. Снов, біля с. Сновянка Чернігівського району місцевий житель за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив 35 екз. плітки, загальною вагою 2 кг. Правопорушник завдав збитків у розмірі 2 975 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button