Суспільство

«Мертва зона»: з карти Чернігівщини знову стирають село

На Чернігівщині за останні роки з обліку зняли чимало населених пунктів. Все через те, що на таких хуторах і селах вже ніхто не проживає. До «чорного» списку додасться ще один пункт – село Миколаївське Михальчино-Слобідської сільської ради Новгород-Сіверського району.

Питання виключення села з обліку розглянуть депутати обласної ради на засіданні сесії, яка відбудеться завтра, 20 липня.

Як відомо, село Миколаївське було засноване на початку ХІX століття, в якому на той час налічувалося близько 35 дворів.

Через віддаленість від центру сільської ради (7 км), районного центру (52 км), відсутність культурно-освітніх, медичних, торговельних закладів, комунікацій, транспортного сполучення з районним центром, село занепало. Протягом останніх 30 років жителі с. Миколаївське переселялися в інші населені пункти району.

У 2005 році в селі налічувалося лише два житлових будинки, де мешкало двоє громадян, а станом на 1 жовтня 2015 року – не зареєстровано жодного мешканця та домогосподарства.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Жаль. Аграрный сектор — будущее страны, а его так херят((( И ведь знают, падлы, что именно селу нужно помогать в первую очередь! Микитась вон как пел про то, что село поднимет, и что? Сейчас рассказывает, что его главная цель — строительство. Как и ожидалось, впрочем.

Back to top button