Суспільство

Міграційна служба запровадила нові правила, що діятимуть під час карантину

Відповідний законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» ухвалила Верховна Рада України.

Як повідомляють у Міграційній службі Чернігівської області, він передбачає, що всі іноземці та особи без громадянства, які не встигли виїхати з України до 16 березня, не будуть притягнені до адміністративної відповідальності за порушення законодавства, оскільки вони настали в період чи внаслідок карантину. Такі ж правила стосуються і тих, хто не зміг звернутися до підрозділів Державної міграційної служби із заявою про продовження строку перебування на території України або про обмін посвідки на тимчасове чи постійне проживання.

Ці правила стосуються лише тих громадян, які перебувають на території держави на законних підставах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міграційна служба запустила ботів у Viber та Telegram

У законопроєкті передбачено й те, що в період карантину оформлення документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, здійснюється за місцем звернення людини.

Також у Міграційній службі зазначили, що зупиняється перебіг строків звернення по отримання адміністративних та інших послуг і строків надання цих послуг, визначених законом. Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button