Суспільство

Міська влада знову попросила гроші в держави для мешканців вул. Декабристів

Чернігівська міська рада вже вдруге просить у держави грошей на відшкодування збитків приватному сектору, який постраждав унаслідок літньої зливи. Йдеться про майже 16 млн грн. На цьому наголошується у Зверненні до Кабінету Міністрів України, за яке проголосували депутати на 36-й сесії ЧМР.

Нагадаємо, розпорядженням Кабміну від 31 жовтня 2018 р. № 794-р «Про виділення коштів для проведення аварійно-відновних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 30 червня 2018 року у м. Чернігові» Чернігівській ОДА виділено 16 млн грн для проведення аварійно-відновних робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у бібліотеці ім. Короленка та у закладах освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тріумф жадібності та грошей: Атрошенко «умив руки» від людського горя

А от у допомозі приватним господарствам держава відмовила. Не допомогла і Чернігівська міська рада, посилаючись на відсутність коштів у резервному фонді. Жителі приватного сектора оббивали пороги міської ради і домоглися лише повторного звернення депутатів до вищого керівництва держави.

Повний текст звернення:

ЗВЕРНЕННЯ Чернігівської міської ради щодо виділення коштів із Державного бюджету України для компенсації збитків, завданих надзвичайною ситуацією постраждалим мешканцям м. Чернігова 30 червня 2018 року в місті Чернігові внаслідок аномальної зливи сталося стихійне лихо, що невідкладно було класифіковано як надзвичайна ситуація місцевого рівня. Зливою були завдані збитки міському житлово-комунальному господарству, об’єктам благоустрою, дорогам, закладам освіти, медицини та культури, приватним домогосподарствам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провал у прямому ефірі: Чернігівська мерія визнала, що може допомогти людям по вул. Декабристів

Розмір збитків, завданих надзвичайною ситуацією, становив 58 346,493 тис. грн. Державною службою України з надзвичайних ситуацій, згідно з Експертним висновком від 14.09.2018 року № 4-2018 про рівень надзвичайної ситуації, що сталася у червні 2018 року внаслідок ускладнення погодних умов, визнано ситуацію, яка сталася в Чернігові 30 червня 2018 року, надзвичайною ситуацією природного характеру «регіонального рівня». Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2018 р. №794-р «Про виділення коштів для проведення аварійно-відновних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 30 червня 2018 року у м. Чернігові» виділено Чернігівській облдержадміністрації 16007,192 тис. гривень для проведення аварійно-відновних робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 30 червня 2018 р. у м. Чернігові.

Проте ця сума не враховує збитків, завданих приватним домогосподарствам, що становлять 15 786 773, 05 грн. З огляду на викладені вище обставини, просимо розглянути питання щодо виділення коштів із Державного бюджету України для компенсації збитків, завданих надзвичайною ситуацією постраждалим мешканцям м. Чернігова.

Прийнято на 36-й сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання.

Ще статті по темі

Back to top button