Суспільство

Місцеві дороги повинні належати місцевій владі, – депутат облради

*Актуально

Президент України Володимир Зеленський заявив, що всі дороги місцевого значення в країні повинні бути на балансі Державного агентства автомобільних доріг («Укравтодор»). Він прогнозує, що за 1–2 роки міста передадуть «Укравтодору» повноваження щодо ремонту доріг.

«Наш край» вважає, що такий підхід повністю суперечить ідеї децентралізації. На переконання депутата Чернігівської обласної ради від партії «Наш край», директора ТОВ «Куковицьке» Сергія Нужняка, держава має дбати про державні дороги, а місцева влада – про місцеві.

«Укравтодор» – це державна компанія, якій, мабуть, найменше довіряють українці. Ця компанія не будує і не ремонтує, а заробляє на ямах. Якість її роботи не відповідає сучасним, строк гарантії на роботу – в рази менший, ніж у відповідальних компаній», – зазначив депутат від «Нашого краю». Крім того, він наголосив, що є чимало прикладів, коли успішні громади, маючи кошти, не можуть ремонтувати місцеві дороги, адже вони їм не належать, і просто вимушені чекати «милості» від «Укравтодору».

«Лише місцева влада зможе якісно будувати дороги під контролем своїх земляків. Для цього треба їй передати відповідні повноваження – зокрема, контролю. А намагання повернути державну монополію у вигляді «Укравтодору» дадуть нам не дороги, а вибоїни», – упевнений Сергій Нужняк.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button