Суспільство

Місячна заборгованість за комуналку є підставою для позбавлення субсидії

Кабмін вкотре змінив правила нарахування субсидії. Якщо споживач затримав оплату комунальних послуг на один місяць, і сума неплатежів перевищила 340 грн, він позбавляється права на компенсацію від держави.

При перевищенні сукупного боргу на суму 340 грн., в тому числі за послугу з газопостачання, субсидія не нараховуватиметься, йдеться на сайті «Чернігівгаззбут».

Постановою №62 від 6 лютого 2019 р. Кабмін скоротив до 1 місяця максимально допустимий період прострочення платежів за комунальні послуги для нарахування субсидії. При перевищенні сукупного боргу на суму 340 грн., в тому числі за послугу з газопостачання, субсидія не нараховуватиметься. Також документом внесено інші зміни в порядок призначення держдопомоги. Норма вступила в законну силу з 7 лютого 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невдовзі чернігівці дізнаються суми монетизації за субсидії

У попередній редакції було вказано, що субсидія не призначається, якщо термін простроченої заборгованості з оплати комуналки перевищує два місяці.

Для забезпечення безперебійного газопостачання, «Чернігівгаз Збут» закликає клієнтів вчасно і в повній мірі сплачувати рахунки. В іншому випадку боржникам припинятимуть постачання газу.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. =Місячна заборгованість=
    Проще пареной репы. Квитанции за газ всегда приходят уже после 20-го числа. Задание партии будет выполнено! Уморим население Украины досрочно! Создадим очень притягательные условия для возвращения Крыма и Донбасса!

Back to top button