Суспільство

Митрополія Московського патріархату в Україні бреше і соромиться, — Євстратій Зоря (Фото)

Хоча соромиться не того, що бреше, а соромиться визнати, що це говорить саме вона — «канонічєская».

«Днями мені передали книжечку, яку отримали з рук чернігівського архієрея МП Амвросія Полікопи. Тобто не десь хтось дав, а офіційний очільник МП у Чернігові», — розповідає на своїй сторінці у Facebook Архієпископ Чернігівський і Ніжинський, речник УПЦ КП Євстратій Зоря.

Книжка наповнена стандартних штампів представників МП про нашу Церкву, про російську агресію, про боротьбу з цією агресією, про відносини з державою тощо. Все те саме можна прочитати на «спж-расколамнєт-чёрчьюа» (очевидно, що і авторство належить цьому медіа-холдингу).

Увагу відразу привернув не стільки зміст, скільки оформлення цієї публікації — без жодних (!) вихідних даних. Ані автора, ані видавця, ані тиражу ви не знайдете. Тобто книжечка, яка претендує на те, щоби дати «відповіді на питання про УПЦ» — не здатна відповісти на питання, а де ж вона взялася!

А ще одна побожна мирянка, глянувши на це «диво», справедливо запитала: якщо це церковне видання, то де ж благословення?

Про широке розповсюдження брошури відомо, зазначив Євстратій Зоря, про неї повідомляли вже з кількох областей. Що її поширюють централізовано і через офіційну ієрархію МП в Україні — доведено тим, що у Чернігові це робить особисто місцевий московський архієрей. Але при цьому всьому ніхто не хоче взяти відповідальність за написане там. «Ви нам повірте на слово, але у разі чого, то я — не я, і брошура — не моя».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. кормушка всем нужна. только на свечах ббез налогов сколько все церкви заробатывают. наверное киевский меньше московского?

Back to top button