Суспільство

На час карантину підвищено мінімальну допомогу по безробіттю

Соціальний захист найвразливіших категорій безробітних посилено. Розмір виплат  для осіб, які отримують мінімальну допомогу по безробіттю без урахування заробітної плати та страхового стажу, на період карантину підвищено з 650 грн до 1000 грн.

Таке збільшення передбачено постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 08.04.2020 №217, яка набула чинності 18 квітня 2020 року.
Постанова застосовується з початку оголошення карантину, тобто з 12 березня, та діятиме протягом 30 календарних днів після закінчення карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про зайнятість і безробіття на Чернігівщині в цифрах

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю підвищено до 1000 гривень для:

— тих, хто протягом 12 місяців, що передували реєстрації в службі зайнятості, мають страховий стаж менше 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи з негативних причин (наприклад, за прогул);

— молоді, яка закінчила або припинила навчання в середньому та вищому навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і яка потребує сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце;

— внутрішньо переміщених осіб, які документально не можуть підтвердити періоди своєї зайнятості.

Усім безробітним, які стали на облік у період карантину і отримують допомогу в мінімальному розмірі (650 грн.), допомога буде перерахована з першого дня реєстрації в службі зайнятості.

Нагадуємо також, що в період карантину реєстрація безробітних здійснюється з першого дня подання відповідної заяви до центрів зайнятості.Виплата допомоги по безробіттю теж призначається з першого дня реєстрації.

Водночас служба зайнятості наголошує, що її пріоритетним завданням залишається працевлаштування безробітних та забезпечення кваліфікованими кадрами роботодавців, які шукають персонал. Адже в період дії карантину продовжують працювати підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни, зокрема продуктові та господарські магазини, комунальні служби, лікарні, аптеки, транспортні підприємства, виробники стратегічної продукції, пошта, фінансові та інші установи.

Кожен, хто хоче і готовий працювати, отримає всебічну підтримку служби зайнятості.

Відділ комунікацій
Державного центру зайнятості

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button