Суспільство

На Чернігівщині автівка збила червонокнижну тварину (Фото)

На трасі Чернігів – Гомель автівка збила молодого лося та зникла з місця ДТП. Імовірно, що пригода сталася через те, що тварина раптово вибігла на дорогу.

Як повідомляє ДП «Чернігівське лісове господарство», першою лося помітила лісова охорона. Він був живий, але мав численні поранення, схожі на наслідки зіткнення з вантажівкою.

На місце приїхала рейдова бригада з представників Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, лісова охорона та мисливствознавець ДП «Чернігівське лісове господарство», а також спеціалісти ветеринарної медицини Держспоживслужби та Державної екологічної інспекції в області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині лось врізався в автобус зі школярами (Фото)

Спеціалісти намагалися врятувати лося, який ще деякий час намагався від них тікати. Втім, він помер через травми, отримані під час зіткнення з автомобілем.

Зі слів мисливствознавця ДП «Чернігівський лісгосп» Андрія Косенка, навесні відбуваються міграційні процеси в тварин, зокрема під час «сезону тиші», коли в більшості з’являється нове потомство. Самки лосів у цей період досить агресивні. Вони відганяють від себе дитинчат, яким уже виповнився рік, адже незабаром з’явиться молоде потомство. Тому лісівники закликають водіїв бути обережними на дорозі, аби не збити червонокнижну тварину.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button