Суспільство

Поради споживачу: енергозберігаючі лампи в побуті

Енергозберігаючі лампи вже давно не новинка в оселях чернігівців. Одна з переваг, завдяки якій вони завоювали ринок, крім задекларованої економності, це довговічність у роботі. Так, гарантія від виробників може становити два, три і навіть чотири роки.

Якщо лампа виходить з ладу, магазин-продавець надає вам аналогічну. З практичного досвіду надамо кілька порад, щоб купівля так званої економки не обернулася для вас втратою задекларованих гарантій або ж додатковим тягарем.

  1. Усім відома порада. Завжди зберігайте чек і упаковку від лампи. Без них гарантія на них недійсна.
  2. Купляйте енергозберігаючі марки у великих магазинах – менша ймовірність, що вони закриються. Є багато випадків, коли споживачі приходять через рік із «перегорілою», а магазину, де купляли, вже не існує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечні ртутні лампи у Сосницю привезли із столиці

3. Купуйте лампу за готівку. Оскільки коли вам повертатимуть гроші за ті лампи, що вийшли з ладу, то на банківську карту це відбуватиметься протягом 14 робочих днів, а от готівку ви отримаєте на руки.

4. Вибираючи одну лампу або набір, перевіряйте спеціальні коди на коробці та лампі. Вони повинні збігатися. В наборі в усіх ламп вони мають бути однакові. Адже якщо перегорить одна лампа, в більшості випадків на заміну ви маєте повернути весь набір. І якщо він не буде укомплектований, заміни або повернення грошей не буде.

Ще статті по темі

Back to top button