Суспільство

На Чернігівщині хочуть збудувати притулки для постраждалих від домашнього насильства

До Міністерства соціальної політики України цьогоріч подали документи для отримання субвенції з державного бюджету на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, шість територіальних громад Чернігівської області. Три з них — Варвинська, Ніжинська та Корюківська — цю субвенцію отримали.

Ініціатива полягає в тому, щоб на місцях були створені притулки, в яких постраждалі від будь-якого прояву насильства особи могли б отримати низку послуг — від консультації до тимчасового перебування. Ці послуги мають бути спрямовані на те, щоб людина повернулася до повноцінного життя, а не лише «пересиділа» скрутну хвилину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові в дев’ятиповерхівці горіла квартира

Загалом на Чернігівщині створено 25 спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, у тому числі один притулок (Корюківська ТГ) і 5 спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування (Варвинська, Ніжинська, Носівська, Линовицька, Любецька територіальні громади). Працюють 19 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги: у І півріччі цього року здійснено більше ніж пів тисячі виїздів до населених пунктів із метою профілактики та надано понад 300 консультацій телефоном.

Також діє Чернігівський обласний центр соціально-психологічної допомоги, основним завданням якого є надання невідкладної комплексної допомоги (психологічних, соціально-побутових, соціально-педагогічних, соціально-медичних, соціально-економічних, інформаційних і юридичних послуг тощо) особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, зокрема членам сімей, у яких було вчинено насильство чи існує реальна загроза його вчинення, та потерпілим від торгівлі людьми. За пів року 2021-го послугами закладу скористались 18 осіб (8 жінок і 10 дітей), які постраждали від домашнього насильства.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button