Суспільство

На Чернігівщині майстриня готує патріотичну випічку (Фото)

Якщо дійсно є бажання займатися благодійністю та допомагати нашим військовим, то цьому ніщо не завадить. Яскравий приклад – Анастасія Крот зі Сновська. Вона – студентка і мама трьох дітей, наймолодшому всього три місяці. Навіть за таких обставин Анастасія знаходить можливість для добрих справ і підтримки ЗСУ.

До декрету Анастасія Крот працювала кухарем у Сновській лікарні та паралельно поглиблювала освіту – опановувала ресторанну справу. До речі, навчатися залишився ще рік. А на початку повномасштабної війни їй саме настав час народжувати.

Нині у молодої мами справ дуже багато. Але навіть із немовлям на руках вона встигає готувати різні смаколики, і частину з них – на благодійність.

Жінка розповідає, що дуже любить куховарити, а ідею робити випічку на замовлення підказали друзі.

«Спочатку вагалася, але вирішила, що от торт-корабель із вітрилами зроблю. Якщо вдасться, тоді почну втілювати в життя пораду друзів. Торт вдався, тож почала займатися пряниками, потім зефір спробувала робити. Мені це дуже подобається», – у коментарі для ЧЕline розповіла Анастасія Крот.

Нині, імовірно, найпопулярніша випічка, яку готує Анастасія, – це патріотичні прянички.

«Наші сновські діти-танцівники їздили до Франції, то замовляли в мене такі прянички-сувенірчики.

Ось нині мої прянички поїдуть до Нідерландів. Уже до Німеччини возили, до Канади.

Прянички колоритні виходять, дуже подобається їх виготовляти. Але часу на них треба багато, бо все треба робити поетапно і нешвидко. Посидючість добре розвивається. Глазурі потрібен час на застигання, а тісто має добу вистоятися», – повідомила майстриня.

Благодійністю Анастасія почала займатися із початком повномасштабної війни. Тоді ж познайомилася з чернігівською волонтеркою Наталією Орловою, якій передавала випічку – булочки, зефірні седвічі, а Наталія розвозила їх по чернігівських укриттях, у яких містяни переховувалися від бомбардувань.

І з часом добрих справ стає дедалі більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Корюківці грають в «Ігри патріотів» (Фото)

«Учора пряничний набірчик передала для переселенців. Стараюся, як можу. Нещодавно в нас був благодійний концерт, під час якого збирали гроші на автівку для ЗСУ. Моя дочка співала на концерті, а я готувала солодощі. І їх продавали.

Намагаюся допомагати нашим військовим. І солдатам смаколики передавала, кекси пекла, булочки. Бо наших військових треба підтримувати усім.

Також то зефірні букетики, то прянички на благодійність передаю. Потрошку.

У нас є організація «Майстри Сновщини», яка об’єднує шістьох майстрів у різних сферах. Кожен із нас вміє щось своїми руками робити, до того ж, свої вироби оформляємо в українському стилі. Ось цієї суботи ми збиралися на вечір української кухні та майстрували обереги для наших військових», – повідомила Анастасія.

Але водночас жінка не вважає, що робить щось надзвичайне, бо впевнена: перемога України – це наша спільна справа, просто в кожного свій фронт.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Анастасія Крот

Ще статті по темі

Back to top button