Суспільство

На Чернігівщині на честь загиблого на сході Максима Авдієнка відкрили меморіальну дошку (Фото)

13 листопада відбулося відкриття меморіальної дошки у Вищому професійному училищі лісового господарства на честь загиблого на сході країни старшого матроса Максима Авдієнка. Він служив у військовій частині 36-ї окремої бригади морської піхоти. Свого часу Максим був випускником ВПУЛГ. І вже нинішні учні зібралися на лінійці, щоб вшанувати пам’ять про нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відкрили пам’ятну дошку Олегові Міхнюку

На заході виступили міський голова Олександр Медведьов, заступник військового комісара Михайло Хомчук і директор ВПУЛГ Лариса Дубина. Зворушливі слова промовців, у яких звучала подяка батькам за сина-героя і самому Максиму, який продовжує нас всіх охороняти з висоти небес, хвилина мовчання за загиблими земляками, щемливе виконання пісні учнем закладу, скорботні обличчя матері та молодої дружини – все це викликало сльози на очах присутніх. У такі моменти вкотре замислюєшся, що саме завдяки таким солдатам над нашою Сновщиною мирне небо, що їхні життя віддані в ім’я наших.

Почесне право відкрити меморіальну дошку надали Майору Олександру Бардакову та майору Віктору Зачепі.

Цього дня на урочистостях не було батька Максима – Олександра Авдієнка. Він проходив комісію, бо твердо вирішив продовжити справу сина і піти воювати в зону Операції Об’єднаних сил.

За матеріалами районної газети «Промінь»

Ще статті по темі

Back to top button