Суспільство

На Чернігівщині «Наш край» допомагає громадам об’єднуватися

*Імідж

Депутат Чернігівської обласної ради від політичної партії «Наш Край», голова постійної комісії з питань розвитку та реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції, керівник виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко минулого тижня провела робочі зустрічі з керівниками та активами Журавської, Озерянської, Брагінцівської, Мармизівської, Кухарської сільських рад Варвинського району з питань утворення об’єднаних територіальних громад.

За словами Ірини Грозенко, жителям Варвинського району влада запропонувала створити громаду у межах району, але люди думають інакше і не погоджуються з цим рішенням.

«Нас запросили в Озеряни на зустріч із активом кількох сіл. Представників населених пунктів, насамперед, цікавили переваги і недоліки об’єднання, бо громада має намір розвиватися окремо», — сказала вона.

Ірина Грозенко вичерпно відповіла на питання та надала методичні рекомендації, як створювати об’єднану територіальну громаду.

«Ми фактично підготували пакет документів щодо створення Озерянської ОТГ на Варвинщині для подання в облдержадміністрацію», — зазначила депутатка.

Також цього тижня керівник виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад провела зустріч у Талалаївці, у якій взяли участь представники усіх сільських рад, які планують об’єднуватися.

Талалаївський район є одним із найменших у Чернігівській області – об’єднує 14 сільрад, і люди погоджуються об’єднатися навколо Талалаївки.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button