Суспільство

На Чернігівщині «Наш край» працює над збільшенням надходжень до бюджетів ОТГ

У Комарівській об’єднаній територіальній громаді, що створена навесні цього року, відбулася робоча нарада з керівниками агроформувань, які працюють на території громади. Участь у зустрічі взяли народний депутат України Валерій Давиденко, депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край», керівник виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко, голова Борзнянської районної ради Віктор Горбащенко (представник «Нашого краю»).20117561_1351659391614370_2025758654_nОсновною темою наради було наповнення бюджету новоствореної громади. На території Комарівської ОТГ працюють кілька потужних агрокомпаній і фермери, які сплачують за оренду селянських паїв від 3 до 8% вартості землі, а відтак, різні величини податків надходять до місцевого бюджету.

«Ми обговорили необхідні питання, щоб вартість оренди паїв привести до єдиного знаменника, аби забезпечити стабільні надходження до бюджету Комарівської громади», – повідомила Ірина Грозенко. Тим паче, що зараз на урядовому рівні схвалено вимогу – орендарі мають платити за паї не менше 8% вартості землі. Крім того, прийнято рішення провести ревізію всіх земель Комарівської ОТГ.

Народний депутат України Валерій Давиденко звернувся до аграріїв із проханням виважено підійти до вирішення цього питання, адже спроможна громада – запорука належного функціонування соціальних установ і добробуту селян.

Валерій Давиденко порадив голові Комарівської громади Юрію Кантуру (представнику «Нашого краю») підготувати та підписати з інвесторами меморандум про співпрацю, де узгодити всі питання.

Прес-служба Чернігівської обласної організації «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Один коментар

  1. приглашение нашому краю на картошку, поработаете по настоящему)))

Back to top button