Суспільство

На Чернігівщині поховали невідомого солдата (Фото)

17 жовтня під час проведення пошукових заходів, на полі біля села Андріївка були виявлені рештки бійця Червоної Армії. Представники громадської організації «Патріот», що прибули  на місце знахідки викликали слідчо – оперативну групу, яка склала відповідний протокол та  організувала проведення судової  медичної експертизи  знахідки.

За результатом експертизи особистих речей та військової амуніції воїна було встановлено приблизну дату загибелі воїна —  1941 рік.

15 грудня відбулося  поховання рештків за християнським звичаєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громади Чернігівщини в очікуванні поліцейських офіцерів

Працівники відділу культури і туризму,  комунального підприємства «Носівка-Комунальник», військового комісаріату, ветеранської організації зібралися на  кладовищі  по вулиці Гагаріна, аби  здійснити поховання невідомого воїна. Настоятель Свято-Преображенського храму о. Василій провів заупокійну літію, виступили також голова ветеранської організації громади Олександра Ляшенко та голова ветеранів Афганістану Олександр Мужченко, які зазначили, що  найстрашніше слово — війна і безпам’ятство  нащадків подвигу захисників. Тому колись крилата фраза ніхто не забутий, ніщо не забуте, сьогодні, як ніколи актуальна, адже Україна вже сім років у вогні, у війні, має велику кількість синів і дочок, які вже обороняючи  незалежність нашої держави, стали зниклими безвісти.

Минуло 80  років від початку Другої світової війни, а   ось такі спогади про неї ще й тепер. У далекому 41-му, якась мати чи дружина отримала гіркий трикутник із страшною звісткою: пропав безвісти.

Прах цього воїна передали землі за всіма християнськими канонами. Нехай вічно спочиває, а для всіх нас-  додалося ще одне місце пам’яті, пошани і вдячності за те, що народилися і  мали можливість  жити у мирній країні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Носівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button