Суспільство

На Чернігівщині проводять аварійну ліквідацію ямковості холодним асфальтобетоном

На основних дорогах області для ліквідації аварійної ямковості взимку підрядні дорожні організації використовують холодний асфальтобетон, виготовлений за спеціальною технологією. Для глибокого проникнення й обволікання в асфальтову суміш додають спеціальні добавки і певні види бітуму, що мають дуже високу текучість та і еластичність, це дає можливість ліквідовувати ямковість на автошляхах у холодну пору року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подробиці про смертельну аварію на понтоні, коли загинула мати з двома дітьми

Найчастіше ями утворюються на ділянках автошляхів, де дорожнє покриття зношене та експлуатується понад нормативні міжремонтні строки. А під навантаженням від суттєвого потоку великовагового транспорту подекуди навіть розсипається.

Наразі аварійні роботи виконують «точково», насамперед на найбільш уражених ділянках для забезпечення безпеки дорожнього руху. Масові роботи з усунення вибоїн розпочнемо за теплої, більш сприятливої погоди.

Шановні водії, будьте уважні й обережні, проїжджаючи ділянки, де працюють бригади дорожників. Звертайте увагу також на дорожні знаки, що попереджають про ямковість або нерівну дорогу. Вибирайте безпечну дистанцію та швидкість руху.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: пресслужба САД у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button