Суспільство

На Чернігівщині скоротять чиновників у районних держадміністраціях

З 1 січня наступного року гранична кількість працівників районних державних адміністрацій суттєво зменшується. При цьому це не стосується структурних підрозділів з питань соціального захисту.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів.

Загалом в Україні мають скоротити 14,6 тисячі працівників РДА. За підрахунками урядовців, це дозволить заощадити 3,1 мільярда коштів державного бюджету.

Обласним державним адміністраціям доведена гранична кількість працівників місцевих адміністрацій. Для Чернігівської області із 2085 працівників РДА пропонується залишити 1290. Тобто під скорочення потрапляють 795 штатних одиниць.

Таке рішення в уряді пояснюють тим, що створені ОТГ виконують деякі функції органів виконавчої влади.

«Ми прекрасно всі розуміємо, що у разі охоплення всієї території Менського району об’єднаними громадами до них перейдуть багато функцій та повноважень, які зараз виконують структурні підрозділи райдержадміністрації», – розповідає керівниця апарату Менської районної державної адміністрації Вікторія Неруш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні вчетверо скоротять кількість районів

За словами Вікторії Неруш, до обласних державних адміністрацій Кабінет міністрів доведе граничну чисельність державних службовців по районних РДА, а ті відповідно розподілять штатні одиниці на райони.

«На сьогоднішній день Чернігівська облдержадміністрація поки що доручила нам запропонувати орієнтовну структуру, виходячи з пов­новажень райдержадміністрації як державного органу, який здійснює в тому числі й делеговані повноваження районної ради, які наразі не можуть бути передані до повноважень органів місцевого самоврядування, – зазначає керівниця апарату РДА. – У той же час ухвалені зміни до Закону України «Про державну службу», які змінили термін попередження державних службовців про подальше вивільнення до одного місяця ( раніше було два місяці). Отож, залишається чекати на доведення зменшеної штатної чисельності».

Джерело: susidy.city

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button