Суспільство

На Чернігівщині жителі селища виконали погрозу – перекрили трасу

У селищі Березна Менського району Чернігівщини місцеві жителі перекрили трасу Чернігів – Новгород – Сіверський через відключення газу на два тижні.

«У Березні приблизно о 10.30 близько 200 осіб перекрили трасу – вони безперервно ходять пішохідним переходом. У такий спосіб люди протестують проти відключення газу в селищі. Порядок на місці події забезпечує поліція. Також чергує машина екстреної медичної допомоги», – розповів начальник сектору комунікації ГУНП у Чернігівській області Сергій Бриль.

За словами Бриля, затору на дорозі немає, оскільки водії мають можливість об’їзду. До протестувальників виїхало керівництво райдержадміністрації та представники газової служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Березнянці погрожують перекрити дорогу, якщо їм відключать газ

Як раніше повідомляла прес-служба «Чернігівгазу», газопостачання у смт Березна буде відсутнє з 4 до 17 червня у зв’язку з плановими роботами обстеження газопроводів і газового обладнання, а також ремонту обладнання на газопроводі середнього тиску.

Як прокоментувала подію фахівець зі зв’язків з громадськістю «Чернігівгазу» Наталія Свириденко, тимчасове припинення газопостачання в населених пунктах області (на 3-7 днів) – явище звичайне. Зокрема, нещодавно відключали навіть райцентри – Городню та Сновськ. У Березні – великий обсяг робіт, тому що обстежуватимуться вводи до кожного будинку. Тому й анонсоване відключення на два тижні. Хоча газівники можуть впоратися і швидше.

«Але коли відбувається таке протистояння, роботи можуть затягнутися. І те, що до ситуації долучаються політичні партії, теж може тільки зашкодити населенню», – зазначила Наталія Свириденко.

Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button