Суспільство

На Чернігівщині суттєво скоротять штати в РДА

Штат районних державних адміністрацій буде скорочено на 18449 позицій. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

Скорочення торкнеться, звичайно, і Чернігівської області.

«Рішення про скорочення було непростим, але необхідним. Ми маємо суттєво підвищити ефективність роботи державних органів. Протягом останнього місяця ми провели велику роботу щодо аналізу всіх функцій РДА. Всього в РДА ми нарахували їх 111 за 11 напрямами. Кожен з цих напрямів ми розклали на атоми. До обговорення залучили всі профільні міністерства, а також співробітників ОДА і РДА», — зазначає Дмитро Дубілет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд затвердив кандидатуру на посаду голови Чернігівської ОДА

Ось кілька принципів скорочення.

Частина функцій дублюються з об’єднаними територіальними громади (ОТГ).

Частина функцій виявилися застарілими.

Частину функцій можна перенести на вищий рівень (ОДА, територіальні органи центральних органів влади або навіть Київ).

Частина функцій об’єднуються.

«Ми хвилюємось за долю тих людей, які потрапляють під скорочення. Що ми робимо, аби мінімізувати цей удар.Ми робимо попередження співробітникам за 2 місяці, а також виплачуємо їм всі компенсаційні витрати, в тому числі за невикористані щорічні відпустки. Разом зі службою зайнятості ми працюємо над тим, щоб знайти кожному держслужбовцю нову роботу, навіть до моменту звільнення. Кожного буде супроводжувати кар’єрний радник, який складе індивідуальний план працевлаштування. Пошук роботи, проведення професійного навчання, навіть підготовка особи до започаткування власного бізнесу будуть проводитися із залученням найширшого кола організацій — бізнесу, ОТГ, профільних асоціацій тощо. Для цього всі співробітники будуть запрошені пройти профілювання. Дорогі держслужбовці, я дуже сподіваюся, що ви зможете знайти своє нове місце в економіці країни»,— зазначив Дмитро Дубілет.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button