Суспільство

На Чернігівщині уцілів унікальний будиночок (Фото)

Найдавнішу споруду Лосинівської громади, розташовану в с. Галиця, можна також вважати однією з найстарших будівель Чернігівщини.

«Нині – це молитовний будинок місцевої православної громади, а колись – родове помістя відомої поміщицької родини Раковичів, що мешкала в Галиці з давніх часів.

За словами настоятеля храму о. Василя Базая, на одній із балок під дахом будинку сокирою або іншим інструментом вирізьблена дата – 1712 (!) рік. Якщо вірити цьому запису, невдовзі колишньому будинку Раковичів має виповнитися 310 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки років Чернігову та коли варто святкувати День міста – коментар історика

Для порівняння. Вік найдавніших споруд громади: Троїцька церква в с. Данина – 138 років, Михайлівська церква в с. Шатура – 135 років, Троїцька церква в Лосинівці – 133 роки.

Останні 30 років будинок належить Воскресенській парафії Української Православної Церкви с. Галиця, яка ним опікується, підтримує та не дає остаточно розвалитися», – зазначається у спільноті «Моя Лосинівка».

Цей унікальний об’єкт цілком може стати мало не найголовнішою туристичною перлиною Лосинівської громади. До того ж, місцеві жителі сподіваються, що колись будинок таки відреставрують і він отримає нове життя.

До речі, інформація про унікальний будинок зацікавила людей. Деякі з них навіть сумніваються, що він настільки старовинний.

242705153_875184096451577_6919095280087038691_n

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото – «Моя Лосинівка»

Ще статті по темі

Back to top button