Суспільство

«Той, хто шукає пляшку після 22:00, знайде» – питання про алкоголь на сесії спричинило дискусію

Одне з основних питань 33-ї сесії Чернігівської міської ради – «Про заборону реалізації пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території м. Чернігова». Заборона, яку запропонувала міська рада, діятиме щоденно з 22:00 до 8:00, зокрема й у святкові та вихідні дні. Утім, забувши про суть і мету питання, депутати розгорнули дискусію у сесійній залі: дехто просив перенести час заборони ввечері на годину вперед – з 23:00 до 8:00, дехто, навпаки, назад – з 21-ї години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Набув чинності Закон, який дозволяє місцевій владі обмежувати продаж алкоголю

«Той, хто шукає пляшку після 22:00, він її знайде. А тому нам потрібно позакривати всі точки, де продають алкоголь, а також слід дітей заохочувати до спорту й фізкультури, популяризувати здоровий спосіб життя, щоб не було часу думати про цигарки і тому подібне», – підсумував дискусію міський голова Владислав Атрошенко.

«Ми можемо не забороняти продаж алкоголю у вечірній, нічний та ранковий час, але чи можемо накласти додатковий податок на алкоголь, який продають після 22:00 і пустити гроші на інформаційну кампанію проти алкоголю?» – запитав депутат Василь Білогура.

«Запроваджувати податки – це не компетенція міської ради», – завважила Олена Лисенко, начальник фінансового управління ЧМР.

«Тобто, 24-го на площі теж не питимуть алкоголь?» – запитав депутат Павло Вовк.

За це питання депутати проголосували одноголосно і заборона у Чернігові на продаж алкоголю триватиме – з 22:00 до 8:00.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. запрет на продажу после 22.00 имеет свои плоды…ни в коем случае не разрешать….

Back to top button