Суспільство

На Чернігівщині відкрили двохсотий клас безпеки

Сьогодні, 13 червня, в «Чернігівському навчально-реабілітаційному центрі» відбулася вагома подія. Тут відкрили клас безпеки.

Клас безпеки – це навчальна інтерактивна аудиторія, наповнена методичними й агітаційними матеріалами, робочим інвентарем і реквізитом, що розповідає про пожежну, мінну безпеку, а також поведінку на дорогах.

Команда ГО «Агенція міських ініціатив» разом із партнерами працювала над створенням класу безпеки з нуля задля підвищення рівня обізнаності учасників освітнього процесу в галузі особистої та громадської безпеки. Все відбувалося в межах проєкту «Створення безпечного простору Центру для незрячих дітей та дітей із порушенням зору».

«В умовах воєнного стану в Україні питання щодо створення класів безпеки в кожному закладі освіти залишається дуже важливим. Такі класи потрібні, щоб діти мали можливість отримати знання, навички та вміння щодо збереження свого життя і своїх рідних.

За два роки 2023-24 заплановано створити 225 таких класів безпеки в закладах освіти області. І так трапилося, що сьогодні був відкритий двохсотий клас.

З огляду на те, що бюджетних коштів – обмаль, ми активно співпрацюємо з донорськими організаціями. І саме цей проєкт був реалізований за кошти Європейського Союзу, програми розвитку ООН (ПРООН)», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Юрій Музика, начальник обласного управління освіти і науки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родини з новонародженими продовжують отримувати підтримку від Чернігова

Нетиповим було те, що за рахунок цих коштів вдалося зробити протипожежну сигналізацію для закладу, систему оповіщення й евакуації при пожежі.

«Узагалі донори не фінансують такі речі. Це в нас перший випадок.

Адже є рішення суду стосовно зупинення роботи цього закладу через відсутність протипожежної сигналізації. Натомість її облаштування дає змогу закладу працювати в подальшому.

Проблематика відсутності протипожежної сигналізації характерна для всієї області. На це треба орієнтовно 650 мільйонів гривень. Таких коштів ні в обласному, ні в місцевих бюджетах немає. Тому ми дуже вдячні донорам за таку допомогу», – сказав Юрій Музика.

Проєкт вдався і клас безпеки ефективно працюватиме.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button