Суспільство

На Чернігівщині встановили «дерево», що заряджає мобільні телефони

У Старому Білоусі Чернігівського району нещодавно встановили незвичайну конструкцію – металеве дерево, до якого прикріплено сім сонячних панелей і три світильники. Воно не тільки освітлює центр села, а й заряджає мобільні телефони всім охочим.

«Наша сільрада взяла участь у державній програмі. Нам виділили кошти на енергозбереження, тому ми вирішили встановити «сонячне» дерево, – пояснює старобілоуський голова Микола Нехай. – Замовили його в Києві, воно коштувало нам у 190 000 гривень.

Також докупили ще 6 світильників на сонячних панелях, і тепер по всьому селу їх уже 12 (6 перших встановив торік). На «сонячне» дерево люди реагують по-різному: молодим подобається, а от старше покоління такі технології не дуже розуміє, вважаючи, що краще відремонтували б дорогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині село зводить сонячну електростанцію

Доводиться пояснювати, що це цільова програма і кошти виділяли саме на такі проекти, розпорядитися грошима на власний розсуд ми не могли. Навколо дерева з сонячними панелями встановили лавки, щоб можна було відпочити, поки заряджаються телефони».

Джерело: «Гарт» №45 (2901) від 8 листопада 2018

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button