Суспільство

На Чернігівщині за серпень оштрафували 70 водіїв фур за перевантаження

З метою збереження дорожнього покриття від передчасних руйнувань проводиться контроль та перевірка вагових і габаритних параметрів транспортних засобів, що рухаються автомагістралями області.

Про це інформує Служба автомобільних доріг у Чернігівській області.

Контроль за дотриманням водіями вантажівок правил перевезення вантажу на дорогах державного значення цьогоріч здійснюється за допомогою 4 пересувних комплексів габаритно-вагового контролю Укртрансбезпеки та 1 ДП «Чернігівський облавтодор».

На сьогодні зберігається тенденція щодо перевищення великоваговими транспортними засобами нормативних вагових параметрів, що призводить до значної руйнації автомобільних доріг загального користування Чернігівської області. Особливо в денний час, коли температура повітря перевищує 28 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В області тимчасово обмежили рух для вантажівок

З початку року зафіксовано понад три з половиною сотні випадків порушень норм перевезення вантажу. З них 70 виписаних квитанцій – за серпень 2018 року.

Сума штрафів нарахованих за перевищення габаритно-вагових параметрів за серпень (станом на 29.08) складає 14 353,45 євро.

Усього ж з початку року – понад 50 тисяч євро, а за перевищення габаритних параметрів водіям виписано штрафів на суму майже 800 євро.

Спекотну погоду в Чернігівський області прогнозують синоптики й на початок осені: у вересні показники термометрів сягатимуть позначки 28-30 градусів. А отже, введене з 10 травня 2018 року обмеження для руху великовагових транспортних засобів на дорогах загального користування, на час високих температур повітря (більше 28 градусів), діятиме.

Нагадаємо: під час спеки вантажівкам масою понад 24 т та навантаженням на вісь 7 т з 10 год. 00 хв. до 22 год. 00 хв. заборонено рух дорогами загального користування державного значення Чернігівщини.

Ще статті по темі

Back to top button