Суспільство

На Чернігівщині застрелили німецьку вівчарку: подробиці інциденту

Новина про вбивство собаки (німецька вівчарка) сколихнула соціальні мережі. За словами дописувачів, голова села Волинка Сосницького району Василь Дяченко дав наказ на відстріл тварини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сосницькому районі староста наказав застрелити собаку

Про це розповідає очевидиця подій Олена Потапенко. Вона разом з чоловіком інколи приїжджають в це село погостювати.

«Спочатку пес не підходив до рук. Потім почав звикати до людей. Ми його інколи підкормлювали. Деякі люди хотіли забрати до себе. Але через те, що собака великий, окремі люди його боялися. Щодо звинувачень, що він буцімто кусав людей. Так от – я особисто говорила з лікаркою, яку він нібито покусав. Та каже, що він просто тягнув зубами її за пальто, а коли та дістала мобільний телефон, то пустив. Друга – це дівчинка Маша. Я з нею також говорила. Ця дівчинка з дитинства боїться собак, бо колись її покусали. Так от пес, якого застрелили просто йшов за нею. А потім почав також тягнути за пальто. Дівчинка дуже злякалася і почала кричати.  Цей собака нікого не покусав», — переконує жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електромонтера ПАТ «Чернігівобленерго» покусав собака

Олена Потапенко зазначає, що собака в селі знаходилася близько місяці. Вона просила сільського голову не стріляти її. Обіцяла, що знайдуть хазяїнів. Нових чи старих. Але її не послухали.

«Собака вийшла з двору з сусідкою. І якраз прийшов сільський голова з мисливцем. Вони її прямо там біля двору застрелили. Без попередження», — зазначає Олена Потапенко.

Жінка обіцяє писати по факту вбивства тварини заяву в поліцію.

Сільський голова Василь Дяченко впевнений, що його вказівка щодо відстрілу бездомної собаки, яку хтось просто викинув з автомобіля, була правильною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі міста дівчину покусав собака

«Мені постійно за день по 2-3 скарги на цю собаку надходили. То покусала когось. То дітей налякала. Кидається, гавкає. Дівчинку біля школи покусала. Мені потрібно було чекати поки біда станеться? У мене не було другого вибору», — говорить він.

За словами речника обласної поліції Сергія Бриля, на даний час звернень до поліції стовно цієї ситуації не було. А якщо будуть, то діятимуть в рамках чинного законодавства.

ЧЕline вимагає у правоохоронних органів відреагувати на цей факт і розібратися з ситуацією. Як відомо, в Україні прийнятий закон про посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

Крапку в цій історії ми не ставимо.

Ще статті по темі

31 коментарів

  1. Правильно сделал. Или подождать нужно, пока пару детей загрызет?

    1. Надо было подождать, пока покусает детей! Эти мелкие упыри все только портят!

    2. Ти ідіот?? Давай і тебе зестрелимо! Поки не накоїв ніякої біди!

      1. Если Вы такой добряк, то на шерстянке возле моста, хоть пару штук к себе заберите

  2. Защитников много, а забрать некому. Если бы моего ребенка собака цапнула, сам бы и застрелил.

  3. Дай Бог жизнь сама поставит точку в этой истории и такая же участь постигнет этого голову. Не попытаться найти хозяина, не попытаться пристроить, а просто убить. Ничего жизнь бумеранг, еще все вернется , ему или кому-то из его семьи.

    1. Ти дебіл. Як намагатись знайти хазяїна, який місяць назад викинув собаку?! Як пристроїти ТВАРИНУ, яка становить небезпеку?!
      Ти подонок, коли бажаєш горя комусь із членів сім’ї іншої ЛЮДИНИ.

  4. Все сердобольные,когда их не касается,все любят на расстоянии,а начать нужно с себя.Ехать и собирать бездомных собак,а писать все умеют.

  5. Если такая хорошая собачка была, что-же хозяина не нашлось. Можно было конечно не стрелять, а попробывать в приют сдать.

    1. Розкажи, хвантазьор, як можна небезпечну ТВАРИНУ здать у прійут? В який прійут?

  6. Для того щоб знайти дім собаці, потрібно час!!!.А відстріл незаконно!.p.s.(з вулиці забирали,і наразі в квартирі вівчарка,яку з вулиці забрали мешкає)

    1. И скольким собакам ты, трепло, сейчас ищешь дом? Зачем лицемерить? А людям не пробовал помогать, пенсионерам?

    2. Потрібен час? А може 2 часа? Чи 122 часа? Щоб небезпечна ТВАРИНА встигла загризти невинну ЛЮДИНУ!

  7. Цього голову також хтось …мабуть саме він і боявся собаку.судити його!

    1. Треба ЛЮДЕЙ любити, а не собак. Собаки — це тварини, в них немає душі! Хіба вбивати інших тварин, щоб годувати собак їхнім м’ясом — не гріх?

      1. Це в вас немає душі…Де ти таке вичитав що собака немає душі безграмотне створіння.

  8. Дай бог щоб вас і ваших.дітей і внуків прав нуків стріляли як ви цю собаку особисто буду молитися бога на колінах день і ніч

    1. Ти скажений подонок, як і та собака!

    2. Прийди в церковь, грешник. Я расскажу тебе о любви к ближнему. Покаешься за богохульство — научу как и за что молиться. Только у человека есть душа. Человек создан по образу и подобию Бога. ПОКАЙСЯ!

  9. А моего кота задрала насмерть похожая собака. Ни за что, просто так! Кто ответит!

    1. Котов нужно убивать. Другое дело собаки и слоны!

  10. Чем больше узнаю людей- тем больше я люблю животных.

  11. А на каком основании мисцевый голова мае право дать приказ на отстрел собаки? И он что незнает Президентского приказа » О жестоком обращении с животными».Да его за превышение полномочий и незнание президентских законов надо под суд отдать, А у того горе-мисливця-дебила нужно анулировать дозвил на оружие вместе с оружием,за стрельбу в населенном пункте. В населенном пункте только правоохранительные органы имеют право на отстрел. Нужно чтобы полиция раследовала этот случай стрельбы в населенном пункте и наказала виновного. И здесь только » дебил» «захистимо дитей» только от кого неизвестно? Ведь собака никому за месяц вреда несделала.

Back to top button