Суспільство

На двох вулицях у Чернігові буде припинено водопостачання

Найближчим часом водопостачання вулиць Лесі Українки та Олекси Десняка в Чернігові буде припинено. Про це повідомляють у КП «Чернігіводоканал».

«Причина тут не в пориві водопроводу або ще якомусь пошкодженні водопровідних мереж. Мешканці приватних житлових будинків, які розташовані на цій вулиці, взяли за звичку зливати фекальну каналізацію просто на проїзну частину дороги.

Фактично 80% домогосподарств економлять на викачуванні вигрібних ям і перетворюють вулицю на клоаку. Їх не турбує сморід та антисанітарія, які залишаються після такої діяльності.
Власник будинку №18 по вулиці Десняка взагалі виправдовував фіолетову смердючу воду, яка витікала з його подвір’я тим, що в нього «переповнена вигрібна яма, а автомобіль для викачки буде тільки у вівторок». Вся смердюча вода витікала у водопровідний колодязь і заповнювала його», – йдеться в повідомленні.

Фахівці КП «Чернігівводоканал» відібрали проби води і провели її аналіз. Те, що з будинку витікають стічні води, підтвердила лабораторія.

«Мабуть, власник будинку вважав за нормальне з п’ятниці по вівторок топити вулицю фекальними водами. Щоб такого не відбувалося, водопостачання будинку було припинено.

Зазначені дії мешканців будинків тягнуть за собою не тільки порушення Правил благоустрою міста Чернігова, але можуть привести до епідемії у воєнний час. «Чернігівводоканал» не буде миритися з таким станом подій. У разів виявлення витоків води з будь-якого подвір’я на території міста Чернігова водопостачання будинків буде припинено», – зазначили у відомстві.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button