Суспільство

На Корюківщині закрили будинок для людей похилого віку

25 жовтня відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання в селищі Холми на Корюківщині полишили останні десятеро підопічних. Одинадцятеро зробили це раніше, 23 жовтня. Наприкінці листопада цей Будинок для людей похилого віку закривають через брак коштів.

Нагадаємо, 1 вересня відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання в Холмах мало б святкувати 10-річчя. Десять років тому воно переїхало з невеликого села Охрамієвичі. Та цьогоріч його ліквідовують через брак коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках із школи виганяють дітей через пристарілих

Спочатку заклад фінансували з районного бюджету, а коли були створені дві об’єднані територіальні громади – Корюківська і Холминська, – його утримували вже «у складчину»: з районного, міського і селищного бюджетів. Та останнім часом селище перестало віддавати свій внесок.

Голова Корюківської райдержадміністрації Олексій Мірошниченко спочатку запитав у обох голів – міського Ратана Ахмедова і селищного Олександра Шевчика, – що далі робитимемо? Ті відповіли, що не проти закриття. Так і з’явилося розпорядження голови РДА, відповідно до якого 21 пенсіонеру довелося змінити місце проживання.o_1cqlqrn0ck8p19fkqa16im18lma

Джерело: СусідиCity

Ще статті по темі

Back to top button