Суспільство

Спиляти дерево на власному обійсті: куди звертатися

Буревій розгулявся і зламав дерево на присадибній ділянці, тепер воно от-от впаде і загрожує безпеці людей. Або старе дерево багато років радувало господаря у власному дворі, але через старість його вже треба зносити. Або господар із настанням весни вирішив навести лад у дворі та знести дерево, яке йому заважає. Подібні ситуації час від часу виникають у жителів приватного сектора. Тож що робити і куди звертатися, якщо виникла необхідність видалити дерево з присадибної ділянки?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на автівки звалились дерева

По відповідь журналісти ЧЕline звернулися до комунального підприємства «Зеленбуд».

«Якщо особа має право власності на земельну ділянку, на якій росте аварійне дерево, то вона може його знести без отримання будь-яких дозволів», – зазначає начальник відділу з благоустрою КП «Зеленбуд» Олексій Сещенко. – Якщо ж ділянка міська, треба звертатися із заявою до управління житлово-комунального господарства».

Далі алгоритм дій такий: заявку для проведення обстеження управління ЖКГ надсилає до КП «Зеленбуд». Інженер з обстеження зелених насаджень разом із заявниками та представником ЖКГ виходять на місце, обстежують дерево, складають відповідний акт обстеження, погоджують його в екологічній інспекції в Чернігівській області і після цього видається дозвіл управлінню ЖКГ як балансоутримувачу на видалення аварійного дерева.

У разі, якщо дерево не старе і не загрожує безпеці, тоді може проводитись або обрізання гілок, або кронування.

Що стосується жителів сільської місцевості, то в такій ситуації треба звертатися до відповідної сільської ради.

Ще статті по темі

Back to top button