Суспільство

На Козелеччині реалізують спільний проєкт «Місцями козацької слави»

Про створення комплексного туристичного продукту повідомив козелецький селищний голова Валентин Бригинець під час чергової сесії селищної ради.

«Для популяризації нашої громади в туристичному просторі в рамках проєкту DOBRE Козелецька селищна рада спільно з Ніжинською, Батуринською, Сухополов’янською та Парафіївською громадами взяла участь у конкурсі від USAID, щоб реалізувати у 2022 році спільний проєкт «Створення туристичного кластера «Місцями козацької сили», – зазначив Валентин Бригинець.

Загалом ініціатором проєкту стала Ніжинська міська рада.

Це триденний тур вихідного дня, під час якого туристи зможуть відвідати козацькі пам’ятники на теренах громад, спробувати себе в ролі ремісників і писарів козацької епохи, скуштувавши страви національної кухні, зможуть ознайомитися з історією козацького краю та найвідоміших туристичних об’єктів Чернігівщини. Проєкт спрямований на пошук, вивчення, відродження та популяризацію козацької спадщини Чернігівщини як єдиного туристичного, культурного і мистецького простору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палацу спорту в Чернігові бути: невдовзі може розпочатися будівництво (Відео)

Участь у міжнародному конкурсі від USAID стала початком грантової історії селищної ради – це новий старт для розвитку громади та підтримки місцевих ініціатив із покращення туристичного потенціалу Козелеччини. Водночас впроваджено нову практику співпраці з іншими громадами, що створює перспективи розвитку партнерських відносин.

У селищній раді вже розроблено та затверджено Програму розвитку туризму, згідно з якою з місцевого бюджету буде виділено 100 000 грн. Загальний бюджет проєкту «Створення туристичного кластера «Місцями козацької сили» становить понад 1 млн грн.

Реалізовувати Програму планують навесні цього року. Зокрема, в міському парку буде встановлено будівлю туристичного інформаційного центру зі зрубу, виготовлено стилізовану форму одягу для екскурсоводів, сувенірну та рекламну продукцію, інформаційні вказівники, встановлено обладнання для кування монет «Монетний атракціон».

Зараз у Козелецькій селищній раді працюють над затвердженням туристичного маршруту в смт Козелець і підготовкою екскурсійних матеріалів.

273595199_453606476476725_22899640813047568_n

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button