Суспільство

Святкові кошти — на ЗСУ: в громадах області не встановлюватимуть новорічних ялинок на площах

Війна змінила наше життя в усьому. Особливо в тому, що стосується різних свят і відзначення різноманітних подій. Усе це – не на часі, актуальна лише боротьба за нашу незалежність і державу. 

Між тим, до улюбленого всіма свята Нового року  — не так уже й довго. І зазвичай у цей період починалася підготовка до святкових заходів. Але нині вже відомо, що традиційної новорічної ялинки в центрі Чернігова та святкових локацій цьогоріч не буде. А що про новорічні ялинки та святкування кажуть в інших громадах області? 

Ратан Ахмедов, голова Корюківської громади 

Нині святкувань як таких немає. А щодо ялинки чи місця, де дітки зможуть погратися, то розглядатимемо ближче до Різдва, Нового року.

Якщо батьки захочуть, щоб  діток вітали, то  ми щось придумаємо, допоможемо. Можливо, з якоюсь різдвяною локацією. Москалі не повинні красти в дітей казку. Але такого формату, як завжди, із центральною ялинкою в місті — точно не буде. Бо елементи цієї ялинки в нас нині служать армії. Бетонні блоки, на які ставимо ялинку, задіяні на блокпостах вони слугують для укріплення міста. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник Корюківської РВА розповів про безпекову ситуацію

Олександр Кодола, ніжинський міський голова

Ми радилися з командою з цього приводу. І вважаємо, що сьогодні ялинку недоцільно ставити. В країні війна, а Чернігівщина – прикордонна область. Тим більше, треба розуміти: якщо встановимо ялинку, то доведеться якусь ілюмінацію, підсвітку робити. А в нас нині проблеми з електроенергією, аварійні відключення постійні. Тому це не святково.

У нас велика штучна ялинка. Я ще нардепом подарував її місту. І її щороку ставили в Ніжині. Але ж на встановлення теж потрібні витрати – на монтаж, потім демонтаж, витрати пального, зусилля комунальних підприємств. І якісь елементи новорічного декору щороку потребують оновлення. Тому гроші на це вирішили не витрачати, краще направимо їх на підтримку Збройних Сил України вже в листопаді- грудні цього року. А Новий рік і всі свята відзначимо на достойному рівні вже після нашої Перемоги. 

Діток, звісно, вітатимемо з новорічними святами. Продумаємо програму – чи в садочках, чи в інших закладах. Це однозначно. Щороку місто виділяє кошти на закупівлю новорічних подарунків для великої категорії дітей. Це тисячі дітей, які потребують підтримки дорослих.

Ще статті по темі

Back to top button