Суспільство

На стіні пологового будинку почав з’являтися мурал

Яскраві фарби на фасаді з ескізом майбутнього муралу – фінальний етап робіт з тепломодернізації чернігівського пологового будинку, яку почали у вересні 2019 року. Ремонт реалізували у співпраці з ФРН через німецьке товариство міжнародного співробітництва «GIZ».

Загальний бюджет проєкту майже 800 тис. євро, 500 тис. з яких кошти Чернігова, а 300 тис. — грантові кошти проєкту.

— Зробили утеплення зовнішніх стін, приблизно 6 000 метрів квадратних, також броня, декор та фарбування. Зробили утеплення підвального приміщення та стелі, — розповідає представник підприємства-виконавця робіт Сергій Бондарець.

Окрім утеплення фасаду, в самому приміщенні встановлено 4 автоматичні індивідуальні теплові пункти для якісного забезпечення пологового будинку теплом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фасаді пологового будинку у Чернігові буде мурал замість мозаїки

Від фінішної прямої з будівельними роботами виконавців відділяє лише ремонт технічного поверху та роботи з рампою для заїзду машин швидкої допомоги.

Фасад пологового будинку буде прикрашений муралами. Ескіз першого розміром 5,5 метрів на 13,8 метрів вже нанесений на стіни приміщення, де раніше була мозаїка, яку демонтували і передали до музею ще на початку вересня через необхідність утеплення приміщення. Малює гігантську картину на стіні відомий чернігівський графіті-художник Дмитро Адеріхо, а автором ескізу є чернігівська художниця Ірина Тернопільська.

Для виконання муралу використовується спеціальна стійка фарба. Як зазначає сам художник – у яскравому вигляді цей мурал зможе протриматися більше 6 років за будь-яких кліматичних умов.

— Для малюнку використовується італійська фарба. Це спеціалізована фарба для графіті, вона «довгограюча», живуча та атмосферно стійка, — розповів графіті-художник Дмитро Адеріхо.

Зважаючи на погодні умови завершення роботи з цим муралом планується через два з половиною тижні. Також за дорученням міського голови мають створити ще одне зображення на вхідній частині пологового будинку. Художник Дмитро Адеріхо запропонував для нього три власні ескізи, з яких і мають обрати остаточний варіант.

fce1dd6d9232d943df29e96ace9d22e9-big1080

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button