Суспільство

На «Укрпошті» розповіли, для чого чернігівці зображують себе на конвертах

Відчути себе британською королевою Вікторією, чиє зображення красувалося на першій в історії поштовій марці, в наш час може кожен чернігівець. Адже, за бажання, можна прикрасити звичайний конверт маркою з власним фото та відправити його родичам, друзям або знайомим.

Така послуга надається в будь-якому автоматизованому відділенні «Укрпошти». Тут розповідають, що подібні послуги часто замовляють молодята, які клеять марки зі своїм зображеннями на конверти із запрошеннями на весілля. Можна також замовити подібну послугу з нагоди ювілею або будь-якої пам’ятної дати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Укрпошта» вводить в обіг марки, присвячені Чернігівщині

Часто подібні марки використовують як подарунок на день народження або сувенір. Дехто періодично їх замовляє просто для родинного архіву.

«Є в нас такий клієнт, який відсканував свої старі фото та замовив марки з ними. Зробив зображення з друзями, з мамою. Є кілька марок, що зображають, як змінювалась людина в дитинстві, юності і якою вона є зараз. Тобто можна зробити все, на що вистачить фантазії», – розповідає Ганна Ярош, начальник відділу поштових послуг.

Можна також зробити марку з логотипом фірми, підприємства або магазину. Це дає можливість таким чином себе рекламувати.

На «Укрпошті» кажуть, що часто замовляють подібні марки і державні установи. Колись облдержадміністрація просила виготовити філателію з нагоди приїзду іноземної делегації.

Щоб замовити послугу «Власна марка», треба принести на пошту зображення у хорошій якості на будь-якому цифровому носії. Після чого співробітники відділення створять макет і відправлять замовнику на електронну адресу. Після затвердження розпочнеться безпосередньо виготовлення.

Забрати замовлення можна щонайбільше за два тижні, але на «Укрпошті» кажуть, що зазвичай усе проходить значно швидше. Середня вартість послуги становить 210 грн. Вона залежить від кількості марок на аркуші та від характеру зображень. До того ж можна обрати як готовий макет, так і створити власний унікальний дизайн.

Ще статті по темі

Back to top button