Суспільство

Найменші чернігівські митці провели незвичний «Концерт на дереві» (Фото)

Кілька десятків учасників, серед яких як діти, так і дорослі, зібралися цими вихідними за пішохідним мостом у Чернігові, аби влаштувати справжній «Концерт на дереві». Організатором цього дійства стала творча платформа «Жива шафа».

65822191_2408544722571599_7260438400509935616_nЇї керівник Олена Загребіна розповідає, що напередодні дійства учасники збирали звуки гойдалок по всьому місту та записували їх на диктофон.

«Це такий елемент виховання музичної культури, оскільки перше завдання для нас – навчити музиканта слухати та чути. Адже мелодія – це не тільки щось заготовлене заздалегідь, а й усе, що нас оточує. Певною мірою такі звуки є какофонією, але все залежить від того, як на це подивитися. Тут також є свій ритм і композиція. Вона хаотична, але показує, що в цьому напрямі можна працювати. Тобто з різноманіття звуків можна зробити власний твір», – пояснює Олена Загребіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський художній музей презентував виставку на фестивалі в Дніпрі (Фото)

Усі учасники незвичайного концерту займали місця на дереві, прив’язуючи до нього власні гойдалки та грали власну імпровізовану мелодію. Водночас імпровізація полягала в тому, щоб кожен учасник не просто грав, що йому заманеться, а слухав інших і підлаштовувався під них. Таким чином утворилося певне музичне полотно. А звуки гойдалок створили своєрідну симфонію, склалася ілюзія, ніби вони перенеслися з міста просто на луг.

Місце для концерту обрали невипадково. У поєднанні з природою кожен почувався вільно та міг проявити власні здібності, незалежно від того, вміє він грати професійно чи ні.

«Це дає дуже хороший результат. Оскільки діти та дорослі почуваються у вільному польоті. І ті здібності, які вже є, проявляються ще більше. Це саме те, над чим ми і працюємо, тобто основна мета такого концерту – дати впевненість у собі та втілити у життя ті ідеї, які постійно з’являються у голові», – наголошує організатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11-річна чернігівка ілюструє благодійні книги для британського видавництва (Відео)

Інструменти для концерту обирали самі учасники – кожен приносив те, що йому до душі. Цікавинкою концерту стала гра на іранському бубні, який привіз музикант із Києва.

Серед самих же музикантів у концерті брали участь як аматори, так і професіонали. Олена Загребіна розповідає, що для останніх це також неабиякий досвід, оскільки, підлаштовуючись під загальний ритм, вони мають можливість виробляти навички не просто гри за нотами, а й створення власних мотивів і взаємодії з навколишніми.

65775441_1453385874802825_4755118401192460288_n

Фото Павло Ходимчук

Ще статті по темі

Back to top button