Суспільство

Назвали строки побудови нових медичних закладів на Чернігівщині

На Чернігівщині планували збудувати 21 амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Плюс обладнання та автомобілі для лікарів. Держава виділила на це фінанси, які область уже отримала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині є сільська амбулаторія, в черзі до якої стоять навіть міські жителі

Про ситуацію на сьогодні розказує Алла Здор, заступник начальника управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА:

«Розпорядження Кабінету Міністрів на сьогодні про виділення 138 мільйонів є. Ці кошти в області. На кошторисі саме управління охорони здоров’я має кошти на закупівлю автомобілів (процедура проведена, фаза укладення договорів) та обладнання (процедура закупівлі проводиться). Це позиції, щодо яких управління є замовником виконання робіт. Замовником робіт із будівництва, зокрема оплати проектно-кошторисних і проектно-вишукувальних робіт та експертизи є управління капітального будівництва».

В управлінні капітального будівництва Чернігівської ОДА стан створення нових амбулаторій прокоментували так:

«Ми зараз проводимо тендерні процедури. Адже стали замовником тільки у вересні місяці, потім почали робити проекти і от наразі «маємо, що маємо». Тобто зараз тільки готуємо процедури. Якби нас раніше замовником призначили, то ми раніше займалися б. На сьогодні вже розробили проекти, вони проходять експертизу», – сказав Богдан Нечепа, начальник управління.

Завершити будівництво нових амбулаторій обіцяють наступного року. Загальна їх кількість має налічувати 21 заклад.

Ще статті по темі

Back to top button