Суспільство

Небезпечні морози: чому не працюють пункти обігріву

На Чернігівщині в закладах, які працюють цілодобово, запрацюють стаціонарні пункти обігріву. Проте вони відкриються лише тоді, коли температура повітря сягне -15 градусів.

У Чернігові їх буде 8. Ще у 6 містах обласного значення пункти відкриватимуться на вокзалах, у лікарнях, а в світлу пору доби пункти обігріву працюватимуть у місцевих радах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднені списки адрес стаціонарних пунктів обігріву у Чернігові

Підготувати ці пункти до прийому жителів області мають органи місцевого самоврядування. Вони повинні забезпечити обігрів приміщень, гарячі напої та хоча б мінімальний перекус.

«Мобільні пункти обігріву розгортатимуть у разі гострої потреби, оскільки практика показала, що туди заходять безхатьки, які є носіями хронічних хвороб і дуже небезпечних інфекцій, таких як туберкульоз. Тому люди, зокрема й ті, хто обслуговує цей намет, наражаються на небезпеку. Справа у тому, що провести дезінфекцію або санітарну оброку намету неможливо, на відміну від стаціонарних пунктів, де проводять хлорування та прибирання», – повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирєв.

Приводом для встановлення наметів можуть стати сильні морози з вітром, якщо в якомусь зі населених пунктів вийде з ладу котельня та інші надзвичайні умови.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button