Суспільство

Небезпечні тополі на Толстого: чого чекають комунальники (Фото)

Гілки тополь падають просто на перехожих за будь-якої негоди.

Невеличкий тополиний парк, що неподалік житлової п’ятиповерхівки № 122,  перетворився на дитячий майданчик, щойно тут з’явилися гірки та гойдалки. Та старим тополям понад півстоліття. Їх комунальники не обрізають, хоч поруч ще й електромережа. А місцеві мешканці нарікають, що кілька разів зверталися до працівників ЖРЕДу № 3 і КП «Новозаводське» , адже величезні гілки щоразу обвалюються просто на тротуар і дитячий майданчик.

«Тополі височезні і вже старі, – нарікає мама дворічної дівчинки Ніна. – Ми тут гуляємо цілими днями, а навіть найменший вітер обламує гілки й вони можуть впасти на голови наших дітей. Ми особисто зверталися до ЖРЕДу, аби старі тополі пообрізали. Ще восени писали колективне звернення, збирали підписи».

Начальник КП «Зеленбуд» Роман Стариков повідомив, що на підприємстві є спеціаліст, який може визначати рівень старості та аварійності дерева. І за його висновком дерева можуть або обрізати, або спилювати взагалі. Та для цього він має отримати офіційну заявку від управління ЖКГ: «Вони надсилають нам заявки, а ми відстежуємо та виконуємо роботи, – повідомляє Роман Стариков. – У нас є спеціально навчена людина».

Місцеві небайдужі мами минулої весни висадили в цьому парку молоді клени та берези, а разом із озеленювачами «Зеленбуду» ще й бузок. І тепер просять чиновників звернути увагу на старі й аварійні тополі, доки ті не наробили лиха.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button