Суспільство

Ніжинська міськлікарня придбає імуноферментний аналізатор

Аби більш точно і оперативно виявляти захворювання на коронавірус, Ніжинська міська лікарня найближчим часом придбає нове важливе медичне обладнання. Про це розповіли на сьогоднішній оперативній нараді у міськвиконкомі.

«Існує гостра потреба у придбанні імуноферментного аналізатора, – заявив завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Степаненко. –  Цей метод дасть змогу швидко та  якісно проводити діагностику на наявність коронавірусу».

Імуноферментний аналізатор являє собою набір реактивів, дозатори і необхідне спорядження.

Пропозицію підтримав і гендиректор міськлікарні Олександр Костирко: «Достовірність цього методу – до 100%. Він дає швидкий результат і попередить занесення інфекції (якщо вона є) від носіїв до медперсоналу. Усі пацієнти будуть ним тестуватися».
Олександр Костирко додав, що для імуноферментного аналізатора буде облаштовано окрему кімнату в лабораторії лікарні, адже у роботі з цим методом не можна використовувати хлорвмісні матеріали, бо результат виявиться хибним. Також буде проведено навчання персоналу.

Гендиректор повідомив, що з це комплексне обладнання наявне на Україні, і з поставниками уже звязувалися, наразі питання тільки в коштах.

Вартість комплекту обладнання – близько 500 тисяч грн. О. Костирко зазначив, що можливо провести розповіл у межах раніше виділених коштів, виділених на боротьбу з коронавірусом.

Тож для остаточного вирішення цього питання планують проведення позачергової бюджетної сесії, орієнтовно у п’ятницю.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv
Валентина Пильник, www.mynizhyn.com

Ще статті по темі

Back to top button