Суспільство

Об’єднавчий Собор має пройти мирно і спокійно

*Актуально

Об’єднавчий Собор щодо створення Автокефальної помісної православної церкви в Україні, запланований на 15 грудня, має відбутися в атмосфері миру та спокою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край»: освітню і медичну субвенцію в держбюджеті-2019 треба збільшити на 26 млрд грн

Як наголосила керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник, влада повинна зробити все, щоб не відбулося жодної провокації. «Необхідно забезпечити надійну охорону заходу і належні умови роботи журналістів задля неупередженого висвітлення цієї події у ЗМІ. У свою чергу, кожен громадянин, який переймається долею майбутньої єдиної церкви, має проявити толерантність і повагу до представників інших релігійних організацій», – прокоментувала депутат обласної ради.

На її думку, від усіх українців сьогодні залежить, чи буде процес організації нової церкви мирним, чи перетвориться на причину конфлікту в суспільстві.

«Наш край» закликає своїх прихильників не піддаватися на провокації. «Ми також закликаємо політиків не втручатися в процес організації нової церкви. Тільки церковні ієрархи мають право брати участь у ньому», – зазначила Ольга Чередник.

Об’єднавчий Собор, що має проголосити створення Автокефальної помісної православної церкви в Україні, затвердити її статут й обрати предстоятеля, відбудеться 15 грудня в Софії Київській.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button