Суспільство

Обласна ветеринарна лікарня закупила сучасне обладнання для дезінфекції

Чернігівська обласна лікарня ветеринарної медицини закупила нове обладнання для проведення дезінфекції. Це генератор гарячого туману ТЕРМО-35, дію й ефективність якого продемонстрували днями під час семінару-наради з керівниками районних управлінь і начальниками міських державних ветлікарень.

Про це ЧЕline повідомили в головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівському онкодиспансері укомплектовують дозиметричне обладнання

ТЕРМО-35 – сучасний апарат, який можна використовувати в будь-яких приміщеннях для більш ефективного, швидкого проведення  дезінфекції з мінімальними зусиллями. Він має дуже широкий спектр застосування – дезінфекція та дезінсекція:

тваринницьких приміщень;

птахофабрик;

зерноскладів;

овочесховищ;

промислових об’єктів;

транспорту;

навчальних закладів;

лікарень;

житлових приміщень.

Генератор гарячого туману дає змогу за короткий час якісно обробити велику площу – за 1 годину понад 4 тис.м2. Мікрочастинки дезрозчину у вигляді туману проникають у важкодоступні місця та 10 годин зберігаються в повітрі, що забезпечує ефективне оброблення.

Ціна 1 послуги з дезінфекції  становить 1,70 грн за 1 м2.

Також під час наради пройшла презентація ефективних препаратів, що застосовуються фахівцями Чернігівської обласної державної лікарні ветеринарної медицини  у своїй роботі. Серед них: Септодор-форте, Респур, Екоцид-С, Біодез-Р, Бровадез-плюс, Йодезоль та інші. Більшість із них можна застосовувати в присутності тварин, що є запорукою здоров’я тварин та  епізоотичного благополуччя господарства.

Поради ветеринарів: коли проводити дезінфекцію

Профілактичну дезінфекцію необхідно проводити  регулярно на об’єктах, які підлягають контролю та нагляду Держпродспоживслужби:

перед запуском приміщень в експлуатацію;

навесні та восени в тваринницьких приміщеннях, перед посадкою нової партії поголів’я;

після закінчення технологічного циклу;

щотижнево бункери та змішувачі кормів;

щомісячно обробка кормоцехів;

заправка дезкилимків та дезбар’єрів.

Учасники наради ознайомилися із сучасними препаратами пролонгованої дії для боротьби з ектопаразитами (кліщі, мухи, ґедзі, волосоїди, сліпні) – Неостомазан, Інсекто-акарицидна пудра, Цифлур, Аверсект, Антифлай, Байофлай, Дельтокс, Флайстоп, Дорситраз. Ці препарати рекомендовані весною та восени в сезон розвитку кліщів, оводів, мух.

Для боротьби з гризунами фахівці обласної ветлікарні рекомендують підприємствам, господарствам населення, підприємствам переробки використовувати такі засоби – Шторм, Смерч, Нотрак, Ратид, Рагира, Ланірат. Ефективні також клейові пастки та зернові брикети. Вартість цієї послуги становить 58,80 грн за 100 м2.

Чернігівська обласна державна лікарня ветеринарної медицини є методичним та консультативним центром із впровадження новітніх препаратів і технологій.

Ще статті по темі

Back to top button