Суспільство

Оборонці Чернігова: бойовий медик Данило

«Мамо, я в армії», — так про своє рішення піти на захист України уже постфактум сповістив матір бойовий медик Данило.

Мама хлопця дізналася, що її син уже не цивільний медичний працівник, а бойовий медик, коли той заїхав до неї не в медичній, а у військовій формі.

«Найважче було сказати рідним, коханій людині… Я це відтягував, ти не можеш сказати, що ти досі на «швидкій», хоча насправді вже не там. Та потім зібрався з силами і сказав», — пригадує Данило. – «Мама заплакала та обійняла. І ми поїхали далі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оборонці Чернігова: як вчитель з Києва захищав місто легенд

Свою службу хлопець не вважає героїчною, каже, що це просто робота. Адже він і до війни бачив багато крові, однак у період воєнних дій важкістю стало переборювати емоції та триматися морально. Пригадує, як їх бригаду викликали для евакуації важко порених з тубдиспансеру. Прибувши туди у супроводі військових, медики самі потрапили під обстріл, що тривав понад дві години. Там же Данило і познайомився зі своїм майбутнім командиром, який пізніше терміново шукав у команду медика. «О’кей, я поїхав», — рішуче відповів Данило.

«Це свідомий вибір. Бо я знаю, що мої навички можуть дати людям шанс вижити. Я до цього готувався, вчився. І зараз відчуваю, що це максимально потрібно», — говорить медик та запевняє, що тримати медичний фронт буде стільки, скільки знадобиться. – «Поки триває війна, поки люди потребуватимуть допомоги, я її буду надавати. Буду до перемоги, а в перемогу я вірю!»

До війни на Чернігівщині Данило працював на «швидкій» в Обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. У військо вирішив іти спонтанно, але свідомо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ОК «Північ»

Ще статті по темі

Back to top button