Суспільство

Офіцери оперативного командування «Північ» пройшли курси за програмою ORBITAL (Фото)

Із 3 по 7 червня офіцери управління оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних сил України завершили курси підготовки штабів за програмою ORBITAL.

Під час навчань інструктори з Великої Британії провели курс лекцій і практичних занять із організації роботи штабу під час планування операцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові науковці з Чернігова отримали нагороди

Це вже п’ятий захід такого рівня, який проводиться для Збройних сил України від початку року. На відміну від попередніх, він передбачав докладніше розкриття окремих питань планування операцій, які потребували деталізації з урахуванням сучасних ризиків.

Упродовж курсу слухачі відпрацювали елементи, складові планування операцій за прийнятими стандартами НАТО. Усі отримані теоретичні знання учасники опрацьовували за ситуативним сценарієм, що давав можливість визначати ефективність прийнятих рішень.

Окремими питаннями були винесені оцінка всіх ризиків і факторів, що можуть впливати на перебіг проведення операції, відхід від шаблонного планування та вміння приймати нетипові рішення, готовність до роботи з великими масивами розвідданих і здійснення аналізу на їх основі.

Варто зазначити, що всі ситуаційні сценарії розраховувались із суворим дотриманням норм Міжнародного гуманітарного права.

Прес-центр оперативного командування «Північ»

Ще статті по темі

Back to top button