Суспільство

Оновлені бланки посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів: що мають знати чернігівці

Із 1 серпня цього року сервісні центри МВС видаватимуть оновлені бланки посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів. Як зазначають у регіональному сервісному центрі МВС у Чернігівській області, документи нового зразка мають додаткові елементи захисту. Таким чином вони є більш захищеними за попередні.

На захисному покритті бланків до голографічного зображення емблеми МВС додається спеціальне маркування, що складається з трьох літер і шести цифр. Такий посилений захист суттєво знизить ризики підробки документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарська помилка чи професійна халатність: у Чернігові під час операції в носоглотці дитини залишили бинтовий тампон (Відео)

«Громадяни, які отримують нові посвідчення водія або свідоцтва про реєстрацію, матимуть більш надійний документ, який легше перевіряти та важче підробити. Для тих, хто вже має старі документи, процедура оновлення не є обов’язковою, але варто звернути увагу на можливість заміни старого бланка на новий у разі потреби», – пояснила Людмила Деркач, заступник начальника регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Київській і Чернігівській областях.

Також Людмила Деркач зазначила, що оновлений формат документів передбачає ще один елемент захисту – QR-код. Він містить посилання на онлайн-сервіс Головного сервісного центру МВС для перевірки автентичності своїх документів.

У регіональному сервісному центрі МВС у Чернігівській області впевнені, що нова система захисту допоможе мінімізувати випадки шахрайства та підвищити рівень довіри до документів, що є критично важливим для безпеки дорожнього руху та забезпечення законності. Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button